L'ASSOCIACIÓ

Notícies

Arxiu de noticies
primer semestre del 2008
segon semestre del 2008
primer semestre del 2009
segon semestre del 2009
> primer semestre del 2010 <

Qui som?

On pots trobar-nos

Contactar amb nosaltres

Accés al Fòrum de l'AAMSX


REUNIONS

Reunions i concilis

Pròxima reunió

Reunions anteriors

  Moltes gracies a tothom.

I és que, siguin les dates que siguin, amb crisi o sense, ningú es va voler perdre la trobada semestral d'usuaris de MSX. Fes click aquí per veure les fotos de la reunió.

Es pot dir que la reunió va ser tot un èxit, ja sigui en afluència, com en expositors (13 en total), o com en novetats, que han estat moltes i de gran qualitat. Tenim una nova revista a tot color, un programa per a MSX que ens permetrà editar samples des de els nostres MSX, tres nous jocs publicats, un nou emulador de MSX fet en java, i la primera edició del concurs de gràfics que, tot i tenir una baixa participació, aquesta va ser de gran qualitat.

Ara ens toca a nosaltres treballar en la pròxima edició, per a que sigui encara millor, així estigueu alerta per a les properes actualitzacions, ja que pròximament volem anunciar la data de la 38a edició. ¡¡Us esperem a tots!!

Postejat el 30 de Juny del 2010, 10:20   


  Diverses actualitzacions.

Molt bones! Ja queda ben poc per la propera 37a reunió d'usuaris de MSX i encara teníem uns quants temes pendents per tancar.

El primer de tots és el del concurs de la AAMSX d'aquest any. Aquest any el joc escollit és el Track and Field II, i es competirà amb la primera de les proves: els 110 metres tanques. Serà obligatori jugar amb els comandaments especials que ha preparat la AAMSX, que seran de dos polsadors: un per córrer i l'altre per saltar. El guanyador obtindrà un copia del joc Stray cat mentre que el segon classificat guanyarà un Carnival Bomb Ring.

El segon tema és el de la taula rodona. Aquest any, el tema que tractarem serà el de la professionalització de l'escena. Distribució de jocs i polítiques de preus. Val la pena vendre un joc avui dia? Val la pena alliberar un joc quan aquest ja no ven mes copies? S'està mal acostumant l'usuari a tants jocs gratuïts? Totes aquestes preguntes i d'altres seran tractades a la taula rodona que, per primera vegada, s'hi podrà participar online des de els fòrums de karoshi Només caldrà estar-hi registrar i entrar al fil dedicat per la xerrada. En ell s'hi podran llegir les frases mes rellevant de la xerrada. També al mateix fil, vosaltres també hi podreu dir la vostra amb missatges que podran ser llegits pels assistents a la RU mitjançant la pantalla del projector de la sala. Si no podeu venir a la RU, ara ja no teniu excusa! Esperem les vostres aportacions!

Queden 2 dies per la pròxima RU. Per mes informació, podeu anar a la secció Pròxima reunió

Postejat el 17 de Juny del 2010, 01:12   


  Mes novetats d'última hora.

En els darrers dies ens han confirmat nous estands. El primer de tots és l'estand de Paxanga soft que ens confirma que al seu estand hi tindrà la versió acabada del seu darrer joc per MSX2: un port de la recreativa de SEGA Pengo. Encara hi ha mes, doncs si hi ha temps, és possible que el joc estigui a la venda en format cartutx, però això és una cosa que no sabrem fins el dia de la reunió.Per un altra banda tenim a TPM, que també ens confirma la seva assistència a la RU i que ens mostrarà una versió quasi acabada i funcional d'un dels seus projectes actuals: Han's Adventures, una versió millorada (i programada en assemblador) del seu joc Escape from Dwarves' Goldmine. També és possible que mostrin alguna sorpresa durant la reunió.

.


Amb aquests dos ja són 12 els estands confirmats, i sembla que potser hi hauran mes novetats. T'ho perdràs?

Postejat el 14 de Juny del 2010, 08:15   


  Últimes confirmacions i novetats.

Ja queden menys de 4 setmanes per a la propera RU, i les novetats segueixen arribant a bon ritme.

Comencem amb una nova revista:MSX AREA. Després de desaparèixer la revista CALL MSX ara fa dos anys, neix ara una nova revista en llengua castellana. Totes les pàgines són a color i el seu preu és de tant sols 8 euros. Els seus creadors, Juanmi Ortuño i Julio Gracia estaran a la reunió venent exemplars al seu estand.Continuem amb un altre estand, i aquesta vegada és de marxandatge: Alifort xapes no ens falla i ens torna a visitar per muntar un estand. Allà hi trobarem el de sempre: Marxandatge variat amb temàtica MSX (xapes, làmines, clauers). Estigueu alerta perquè per aquesta edició portarà nous dissenys.

I per acabar, un joc:The Goonies 'R' Good Enough. Després de diversos anys, Kralizec per fi anuncia que el joc ja està acabat. Al seu estand podrem comprar el joc en format cartutx de 4Mbits amb dos xips de so integrats: Un SCC i un PSG, que evitaran els problemes amb els nivells de volum que hi sol haver entre els dos xips. Encara hi ha mes: La tirada no serà limitada, doncs els xips de so estan implementats en un fpga, evitant així els ja coneguts problemes d'estoc que hi ha amb els xips SCC de Konami. Per acabar, dir que el joc funciona en qualsevol ordinador MSX compatible. El seu preu és de 35€ i tant sols amb les primeres copies, el joc vindrà amb dos obsequis: un pòster i una xapa del joc.Amb aquests, ja són 10 els estands confirmats per una RU que estarà plena de novetats. T'ho perdràs?

Postejat el 28 de Maig del 2010, 07:10   


  Nous estands i novetats.

Passen els dies, s'apropa la RU i la llista d'estands confirmats va creixent.
- Alberto Orante: Muntarà un estand a la RU on es mostraran totes les imatges presentades al 1r concurs de gràfics per MSX.
- Walter: Aquesta serà la seva 3a visita a la RU. Muntarà un estand on es mostraran diverses màquines MSX i hardware divers.
- PLATAFORMA CONVIDADA: Per fi tenim confirmada la plataforma convidada per aquesta edició. Més que una plataforma convidada, aquest any serà una marca: Atari. TitoTeclado, serà l'encarregat de mostrar-nos algunes màquines de la marca atari, des de els seus ordinadors de 8bits com els Atari 800 fins a les màquines de 16bits com els Atari ST.


Per acabar, novetats en software. Com cada any, aquí teniu la recopilació de la AAMSX: TOPO SOFT

Llista de jocs inclosos:
   - ALEHOP
   - TEMPTATIONS
   - CHICAGO'S 30
   - METROPOLIS
   - EMILIO BUTRAGUEÑO ¡FUTBOL!
   - WELLS AND FARGO
   - COLISEUM
   - SPIRITS
   - SURVIVOR
   - ROCK'N'ROLLER
   - TITANIC 1
   - TITANIC 2
   - TUAREG
   - MAD MIX GAME
   - RAM
   - DESPERADO
   - VIAJE AL CENTRO DE LA TIERRA
   - ICEBREAKER

El seu preu serà el de sempre: 25€, i els beneficis aniran íntegrament per subvencionar futures reunions.

Postejat el 12 de Maig del 2010, 15:40   


  Nous estands confirmats i canvis al concurs de gràfics.

Be, ja tenim els primers estands confirmats per a la pròxima 37a reunió d'usuaris de MSX de Barcelona. Els estands confirmats són els següents:
- Taburoto: Com sempre, muntaran un MSX al seu equip de música i donaran una mica d'ambient a la RU. L'estand perfecte per fer-hi unes partidetes a qualsevol joc de MSX.
- MSX Calamar: Muntaran un estand con material divers a la venta. Podrem trobar coses como disqueteres de amb material variat a la venta. Hi podrem trobar coses com disqueteres de 3,5'' adaptades per MSX, cables de casete, cables RGB, adaptadors de 220v a 120v i, possiblement, marxandatge divers de MSX.
- MOAI-TECH: Portaran marxandatge variat, cartutxos i algun MSX de segona ma per vendre.


Per altre banda, tenim canvis i novetats al 1r concurs de gràfics per MSX que organitza Alberto Orante en col·laboració amb la AAMSX. Els canvis afecten a una de les normes: Ara, a l'hora de presentar els treballs, per els 3 passos intermitjos del desenvolupament que s'han d'adjuntar, es podran fer servir els formats png, gif o SCn. Per a mes informació podeu clicar aquí o sobre el baner del concurs.

Com a novetat, us informem que a la pàgina del concurs han estat afegits uns interessants tutorials sobre cóm dibuixar imatges en screen2. Aquí us deixem els enllaços als tutorials, que de ben segur us seran de molta utilitat (els tutorials estan en castellà):

Técnicas para pintar imágenes SC2 (1de2)
Técnicas para pintar imágenes SC2 (2 de 2)
Pintando imágenes MSX Screen 2 con GIMP
Como pintar pantallas SC2 de MSX con Photoshop

Postejat el 17 d'Abril del 2010, 15:05   


  Canvis i novetats d'última hora.

Des de la AAMSX us volem anunciar que, per una serie de problemes amb el local i la reserva de dates (totalment aliens a la AAMSX), ens veiem obligats a canviar la data de la pròxima 37a reunió d'usuaris de MSX de Barcelona. Aquesta, passarà a ser el proper 19 de Juny, al mateix lloc i a la mateixa hora. Us preguem disculpin les molésties que això pugui haver ocasionat.

Per un altra banda, fem oficial el nou concurs de gràfics organitzat per AOrante amb la col·laboració de la AAMSX. Més informació i detalls, els teniu tot fent clic al banner.

Per acabar, us informem que a partir d'avui, tots el usuaris que vulguin muntar i reservar un estand a la pròxima RU ja ho poden fer. Tota la informació necessària la teniu a la secció "Pròxima reunió", o fent clic aquí. És molt important que hi llegiu tota la informació, doncs per aquesta edició s'hi han introduït canvis a nivell d'estands.

Postejat el 17 de Març del 2010, 23:45   


  Novetats de cara als propers mesos, i notícies sobre el Monster Hunter.

Després d'uns mesos de pausa, la AAMSX torna a la feina de cara a la pròxima reunió d'usuaris, per la qual ja tenim dades mes concretes.

La data per a la pròxima reunió serà el 12 de Juny19 de Juny al lloc de sempre: La sala d' actes de Cotxeres de Sants. Els horaris estan encara per decidir i confirmar per els responsables del local, i és per això que encara no podem anunciar-ho. En pocs dies, començarem a reservar estands a tots aquells interessats; fins llavors haureu d'esperar a que tinguem finalitzada la secció de pròxima reunió.

Després, tenim el plaer de anunciar-vos que la AAMSX estarà present a la fira RetroMadrid 2010. Aquest esdeveniment es celebrarà el proper dissabte 13 de març a les instal·lacions de la Facultat d'Informàtica de la Universitat Computense de Madrid. Allà, la AAMSX compartirà estand juntament amb Manuel Pazos, Kralizec i les Sprite Girls. A l'estand hi podreu trobar coses tan interessant com:
    - La versió acabada del joc The Goonies are Good Enough (però no estarà a la venda)
    - Venda de tots els cartutxos editats per la AAMSX fins ara ( Perfect Fit, Cold blood, Traffic Jam, Monster Hunter, Majikazo i Operation Wolf). Cada joc es vendrà a un preu de 18€, excepte el Monster Hunter que tindrà un preu de 30€.
    - Dos nous cartutxos que seran novetat a la Retromadrid: Un d'ells serà la edició en cartutx del joc Bomb Jack per MSX2 i que inclourà de regal una xapa exclusiva, tant sols disponible a la retromadrid. L'altre novetat serà l'edició en cartutx de la darrera creació d' Imanok, l'exitòs Stray Cat, tercer classificat a la passada msxdev09. Aquests cartutxos també tindran un preu de 18€ cadascun
    - Manuel Pazos posarà a la venda els jocs disponibles al catàleg de la seva botiga online (amb jocs com Caos begins, J.E.T.P.A.C.,...) i possiblement hi vendrà algunes unitats dels seus populars cartutxos flash.
    - Les Sprite Girls portaran un renovat catàleg dels seus imants per nevera, que mes d'una vegada han portat a passades edicions de la RU de Barcelona.

Per acabar, hem d'anunciar que la primera tirada de cartutxos del joc Monster Hunter, que la AAMXX va vendre a la passada reunió d'usuaris, ha sortit defectuosa i ha de ser substituïda. Tant el joc, que té un bug molt problemàtic amb la gestió de les partides guardades, com el packaging, que té defectes d'impremta, han de ser canviats. Aquells que tinguin una d'aquestes copies, podran efectuar el canvi a la pròxima retromadrid. Per poder fer el canvi, serà imprescindible portar la copia defectuosa del joc. Als propers dies us anunciarem noves maneres per fer aquest canvi. Des de l'AAMSX, i el matéix Nerlaska, demanem disculpes a tots el usuaris per els problemes que això hagi pogut causar als usuaris.

Postejat el 15 de Febrer del 2010, 19:15