L'ASSOCIACIÓ

Notícies

Arxiu de noticies
primer semestre del 2008
> segon semestre del 2008 <
primer semestre del 2009
segon semestre del 2009
primer semestre del 2010

Qui som?

On pots trobar-nos

Contactar amb nosaltres

Accés al Fòrum de l'AAMSX


REUNIONS

Reunions i concilis

Pròxima reunió

Reunions anteriors

  Moltes gràcies a tothom.

El passat dissabte 6 de desembre, es va celebrar la 34a RU d'MSX de Barcelona. L'esdeveniment, un altre vegada, ha estat tot un èxit de participació. És per això, que des de l'AAMSX, volem donar les gràcies a tots aquells que d'alguna manera o un altre hi han participat i han convertit a la RU en un dels esdeveniments d'MSX més importants del moment.


A tots els visitants, als 10 estants assistents, a aquells que han aportat el seu granet d'arena, MOLSTES GRÀCIES A TOTHOM. ¡¡Us esperem a tots a la propera RU, la 35a!!

Postejat el 08 de Desembre del 2008, 13:30   


  Petits canvis d'última hora.

Per una sèrie de problemes logístics, la propera 34a Reunió d'usuaris d'MSX de Barcelona canviarà de sala. L'esdeveniment es continuarà celebrant a Les Cotxeres de Sants, situades al número 79 del Carrer de Sants, però aquesta vegada es farà a la sala d'actes 43 que es troba situada en un altre edifici dintre de les Cotxeres.

La RU també segueix dintre de la Gamestorming, però ara les entrades per als visitants també són gratuïtes. Això sí, qui vulgui accedir a la resta del recinte de la Gamestorming, haurà de pagar una entrada de 3€. Des de l'AAMSX, animem a tots els visitants de la RU per a que facin una visita a la GameStorming, tota una novetat a la ciutat de Barcelona que tractarà els videojocs des de diferents punts de vista: Creadors, formació i diversió.

Postejat el 03 de Desembre del 2008, 20:00   


  Darreres novetats.

Doncs be, ja queda menys d'una setmana per a la propera 34a Reunió d'usuaris d'MSX de Barcelona, i sembla ser que ja sabem quasi tot el que ens trobarem allà.

Per un costat, s'hi afegeixen dos nous estands:

- 1BeerMSX:Makinavaja tornarà a portar els seus MSX i convidarà a unes birres a qualsevol que s'hi apropi al seu estand per jugar unes partides.
- Walter: És un usuari Francès, habitual dels fòrums Francesos de Passion MSX, que muntarà un estand amb els seus MSX i exposarà hardware divers i poc comú tal com un llapis òptic o una tauleta gràfica. Si be al seu estand no s'hi trobaran novetats, la seva intenció principal és la de conèixer l'escena MSXera del país i veure cóm és l'ambient que s'hi respira a les RUs. No hi dubteu en parlar amb ell una estona si us passeu per la RU!

Amb aquests dos estands, ja són 10 els estands confirmats per aquesta RU, el que supera els 9 estands que es van presentar a la passada edició.

Continuem amb les novetats, ara fent públic el contingut del cartutx d'edició limitada que l' aamsx posarà a la venda de forma exclusiva a la propera RU.

Com podeu veure, el cartutx serà una recopilació de jocs de la companyia Dinamic. Ficar tots els jocs de dinamic en un cartutx és una cosa impossible. És per això que, de moment, fem un primer volum a l'espera d'un possible segon volum. En aquest primer cartutx hem inclòs un total de 14 jocs, que podrien ser 21 si comptem com a dos els jocs de multi càrrega. La llista és la següent:
    - Astro Marine Corps
    - Abu Simbel Profanation
    - Army Moves
    - La Aventura Original
    - Bestial Warrior
    - Camelot Warriors
    - El Capitan Trueno
    - Dustin
    - Fernando Martín
    - Freddy Hardest
    - Game Over
    - Mega Phoenix
    - Navy Moves
    - Phantomas 2

A causa del format original de tots aquests jocs, el casset, els requisits mínims per a funcionar són un ordinador MSX de primera generació o superior amb un mínim de 64KB de memòria RAM. El cartutx, que és de 1024KB, disposarà d'un menú de selecció de jocs i d'unes quantes opcions extres. Aquestes seran:
    - Possibilitat d'activar la CPU R800 si se disposa d'un TurboR
    - Possibilitat de canviar la freqüència de pantalla de 50Hz a 60Hz si s'està fent servir un MSX2 o superior.
A més a més, la "càrrega" de jocs permet veure les famoses pantalles de presentació que es mostraven mentre carregava la casset. Aquesta es quedarà a la pantalla fins que l'usuari polsi qualsevol tecla, moment en el qual el joc es carregarà per complert i podrem començar a jugar.
Si vols veure la foto del cartutx més gran, pots fer click sobre la foto.

Aquesta edició de la RU estarà plena de novetats. Una ocasió més per a passar una bona estona i parlar amb uns quants amics de la nostra plataforma preferida, l'MSX. T'ho perdràs?

Postejat el 30 de Novembre del 2008, 16:00   


  Problemes amb el servidor de correu.

Sembla ser que tenim problemes amb el servidor de correu de l'aamsx, i tots els correus electrònics enviats a l'adreça aam(arroba)aamsx(punt)com són tornat al remitent.

Mentre anem trobant una solució al problema, us demanem si us plau envieu els vostres correus electrònics a l'adreça spunky_n(arroba)hotmail(punt)com. Allà els vostres correus electrònics seran atesos.

Demanem disculpes per les molèsties que tot això hagi pogut ocasionar.

Postejat el 27 de Novembre del 2008, 20:00   


  Plataforma convidada.

Durant l'organització de la 33a RU de Barcelona, va sorgir la idea de convidar a una plataforma que no fos MSX per a muntar un estand. La falta de temps va fer que fos impossible avisar a ningú amb prou temps però, aquest any, per fi ho podem fer realitat. Commodore és la marca convidada.


Moltes coses es podrien dir de la marca Commodore i del seu popular Commodore 64, un dels ordinadors personals més venuts de la historia que va arrasar en mercats tant competitius com el nord-americà, oferint unes especificacions tècniques astoradores a un preu molt competitiu. També podríem parlar del seu chip de so, el SID, que a dia d'avui segueix sent un objecte de culte per a molts compositors...

És per això, i per molt més, que Àlex Martí vindrà a la propera 34a RU d'usuaris d'MSX de Barcelona i muntarà un estand dedicat a la marca commodore. Ens mostrarà les moltes possibilitats que tenen aquestes màquines i podrem veure l'estat de l'scene a dia d'avui tant en software com en hardware.

Postejat el 25 de Novembre del 2008, 21:00   


  Més y més estands.

La llista d'estands confirmats segueix creixent més i més. Aquesta vegada es tracta de la Asociación de Usuarios de Informática Clásica (AUIC).


La AUIC és la responsable de l' organització de la RetroMadrid, que actualment és un dels esdeveniments de retro informàtica més importants del país. Vindran a la RU per promocionar-se com a associació i per donar a conèixer les seves activitats.

Amb aquest ja són 7 els estands confirmats, molt a prop dels 9 estands que es van presentar a la darrera reunió.

Postejat el 23 de Novembre del 2008, 20:25   


  Per anar obrint boca.

Doncs, com diu la dita, més val una imatge que mil paraules...

Pots veure la foto més gran fent click sobre la imatge.

Com ja sabeu, un dels jocs és el Perfect Fit. L'altre, és una recopilació de jocs de casset en format cartutx (tots els jocs són de la mateixa companyia). Aquest cartutx tant sols és podrà adquirir a la propera 34a RU d'usuaris de MSX de Barcelona, i solament n'hi hauran 25. El deixaràs escapar?

Postejat el 23 de Novembre del 2008, 18:15   


  Novetats a l' estand de Kralizec.

Sembla ser que l'estand de Kralizec creix, i aquesta vegada ho fa amb l'ajut de les Sprite Girls. Aquí us adjunto la seva carta de presentació:

Dins del grup Kralizec / Imanok, es troba una petita "sorpresa". I la sorpresa és, sense més preàmbuls: Els fantàstics i inigualables "SPRITE GIRLS".
Desitgem decorar el vostre i més preuat objecte metàl·lic (per exemple, la nevera) amb uns originals imants-sprite basats amb els personatges dels vostres vídeo jocs preferits (o això creiem) d'ahir, avui i sempre. Els posarem a la venda i en primícia a la propera RU del 6 de desembre i allà podreu comprovar que són els millors, més creatius, divertits i colorits imants-sprite que sempre heu estat esperant.


La Ru continua creixent en número d'stands, i ja són 6 els que estan confirmats. A més a més, sembla que breument ho farà encara més. Aquesta és una raó més per recordar, a tots aquells que estiguin pensant en muntar un estand, que cada vegada queda menys temps per la propera RU, i que cada vegada són menys els estands que hi han lliures!

Postejat el 20 de Novembre del 2008, 13:00   


  Un nou estand confirmat.

No han passat dos dies des de la darrera noticia, i ja tenim un nou estand confirmat. Aquesta vegada es tracta de konamito, webmaster de la web www.konamito.com.


Al seu estand hi podrem trobar a la venda samarretes del seu website i mostrarà tots els jocs presentats al Concurs 25è aniversari MSX-BASIC. També hi podrem trobar divers material de segona ma, on principalment hi haurà jocs en format casset i uns quants números de la revista msx.club.

Postejat el 15 de Novembre del 2008, 11:00   


  Més dades de la 34a RU de MSX.

Be, després d'unes setmanes d'espera, ja podem oferir-vos dades concretes sobre la propera Reunió d'Usuaris d'MSX de Barcelona.

Aquest any, la RU es celebrarà dins de la Gamestorming. La Gamestorming és un esdeveniment anual que tractarà el món dels videojocs des de tres vessants: Formació, creativitat i diversió. Un punt de trobada entre els nous creadors, els professionals de la indústria i el públic final. L'AAMSX i l' escena MSXera general, encara que petita, pot ser un bon exemple en el que es refereix a creació i distribució de software i hardware a nivell amateur, amb produccions d'excel·lent qualitat realitzades per petits grups de programadors i/o dissenyadors.Per tot això, aquest any, i de forma excepcional, la RU tornarà a ser de pagament, només per aquesta edició i es cobraran 3 euros per a poder accedir al recinte de la GSG, que es celebrarà al mateix recinte que la RU aquest any. Els estands continuaran essent gratuïts . El lloc on es celebrarà és el mateix anunciat fins ara, a les Cotxeres de Sants, el mateix local que s'ha fet servir a les darreres reunions. Per altre banda, s'allargarà l'horari de la RU, que passarà a finalitzar a les 7 de la tarda.

Continuant amb les noticies, ja tenim confirmada la llista de novetats que portarà l'AAMSX al seu estand. A més a més dels jocs presentats a la passada RU, dels que tornarem a fer una petita tirada (Traffic Jam, Operation Wolf y MajiKazo), afegirem dos cartutxos més. Un és el Perfect Fit, un joc de puzles programat per Paxanga Soft, i l'altre es tractarà d'una producció AAMSXera: Un cartutx recopilació d'edició limitada (només 25 unitats) que serà de compra exclusiva a la 34a RU. Tants sols us direm de moment que són jocs de casset adaptats a cartuxo, i que tots els jocs pertanyen a una mateixa companyia. No sols això, a tots els que comprin un joc, heu de saber que aquest any tindran una rebaixa de 3 euros en el primer dels jocs que es comprin. Aquest descompte s’aplica per compensar el pagament de l’entrada. Com sempre, els beneficis de les vendes dels cartutxos aniran a l'AAMSX i serviran per l'organització de futures reunions.

Més detalls a destacar: Aquest any tornarà a haver-hi concurs, i el lloc escollit ha estat el Fighters Raganarok. Així que les lluites vs d'un contra un seran la tònica general del concurs. El guanyador d'aquest any serà premiat amb un val de regal de 20€ per gastar als estands de la RU.

Estands: Ja tenim confirmats un total de 5 estands, entre els que s'hi troben els estands següents:
    - Kralizec, que entre d'altres coses ens mostraran una demo jugable del projecte en el que estan treballant, el The Goonies 'R' Good Enough.
     -Paxanga Soft, que presentarà el Perfect Fit.
     -Sd-Snatcher ens tornarà a mostrar les seves aplicacions per a INL.
     -Z80ST Software, on Sapphire ens mostrarà una nova versió més avançada del se joc, el Qbiqs.
     -AAMSX, amb els seus cartuxos i la secció de compra venta de material de segona ma.

Us recordem a tots aquells que estigueu pensant en muntar un estand, que seria bo que aviséssiu amb la major antelació possible. El local no és gaire gran i per això el número de llocs disponibles per els estands és una mica reduït. Tant sols a la darrera edició de la RU, vàrem acabar ocupant tots els estands, encara que cap expositor es va quedar fora.

Més detalls dels horaris, presentacions i altres menesters, poden ser consultats a la secció propera reunió del menú que hi ha a la dreta, o fent click aquí.

Postejat el 13 de Novembre del 2008, 11:00   


  Data per la propera 34a RU de MSX de Barcelona.

Ja tenim data per a la propera 34a reunió d'usuaris de MSX de Barcelona. Serà el proper dia 6 de desembre a la mateixa sala de la passada RU, a les Cotxeres de Sants de Barcelona. El 6 de desembre resulta una data ideal, ja que es troba al mig d'un pont; Això dona més dies festius als possibles visitants i stands que vulguin assistir a l'esdeveniment.

Breument, donarem més dades sobre la propera reunió. Aquestes les anunciarem a la pàgina general de la web, i a la secció de la propera reunió.

Postejat el 12 d' Octubre del 2008, 18:40