L'ASSOCIACIÓ

Notícies

Arxiu de noticies
primer semestre del 2008
segon semestre del 2008
primer semestre del 2009
> segon semestre del 2009 <
primer semestre del 2010

Qui som?

On pots trobar-nos

Contactar amb nosaltres

Accés al Fòrum de l'AAMSX


REUNIONS

Reunions i concilis

Pròxima reunió

Reunions anteriors

  Un altre cop, moltes gràcies a tothom.

La 36a edició de la Reunió d'usuaris de MSX de Barcelona ha estat tot un èxit.


S'han muntat un total de 15 estands amb expositors vinguts de tot el país, tot tornant a tenir un expositor internacional procedent d'Holanda. Durant tot el dia hem tingut al al voltant de 150 visitants i s'han organitzat unes activitats amb moltíssima participació. La reunió en general ha gaudit d'una afluència constant de gent, que ha disfrutat de l' activitat MSXera durant les prop de 8 hores que ha durat l'esdeveniment.

Als expositors, visitants, col·laboradors i webs que ens han fet publicitat i/o ajudat, els volem agrair que hagin ajudat a convertir aquesta reunió en una de les més importants a nivell mundial dintre de l'escena del MSX. Moltes gràcies a tothom, i ens tornarem a veure a la 37a edició!

Postejat el 7 de Desembre del 2009, 16:03   


  Últimes confirmacions i novetats.

Aquesta última setmana ha estat plena de novetats per la 36a RU d'MSX. Comencem pels estands:

Per aquesta edició tornem a tenir una plataforma convidada: Aquest any tornarà a ser el Commodore 64, un dels ordinador personals més venuts de l'historia, que va arrasar als mercats tant competitius com el nord americà, oferint unes especificacions tècniques sorprenents a un preu molt competitiu. També és mític el seu xip de so, el SID, que avui en dia encara és un objecte de culte per molts compositors... Per aquest edició, un grup anomenat Amigos del C64 ens ensenyarà un estand on podrem veure un Commodore64 i un Commodore128. S'ensenyaran jocs, demos y composicions musicals amb el sistema Mssiah.

Per altra banda, tornem a tenir el grup TNI, aquesta vegada representat per un dels seus components, k0ga, qui ens ensenyarà les últimes novetats encara no anunciades d'aquest grup.

Seguim amb més estands: Imanok, serà present a aquesta reunió amb un estand on podrem comprar còpies del seu joc J.E.T.P.A.C., i també ens ensenyarà el seu nou projecte nou amb el que actualment està treballant.

Acabem la llista d'estands confirmats amb els Taburoto, encara no presentaran res nou, estaran allà per donar ambient i ens convidaran a jugar unes partides amb l'MSX que muntaran als seus estands.

Les novetats no només són els estands, sinó també les activitats programades. Fins ara només teníem confirmades les activitats de presentació d'estands i el concurs del QBIQS. Així doncs, podem afegir un concurs de preguntes i respostes organitzat per en Jamque, i una taula rodona on on es parlarà del tema ¿Juegos MSX1 o MSX2? That's the question!. En aquesta podrà participar qui vulgui, i hi seran presents molts programadors de l'escena actual MSXera. Podeu veure els horaris a la secció Próxima reunión.


Ah, me n' oblidava, aquí teniu el recopil·latori que publicarà la AAMSX per aquesta edició.:

La llista de jocs que hi inclourà és:Cosa Nostra, Golden Basket, Gonzzalezz, Goody, Last Mission, Livingstone Supongo (2 partes), Mundial de Fútbol, Mutant Zone (2 partes), Rescate en el Golfo (2 partes), Sol Negro (2 partes), Solo -Gunstick- , Soviet (2 partes) i Ulises. A més a més, inclourà els extres de sempre (selector de 50/60hz, us del r800 als TurboR, possibilitat de veure les pantalles de presentació...) i el seu preu també serà el de sempre: 25 euros. Com sempre, els beneficis generats de la venda de cartutxos aniran destinats íntegrament a l' organització de futures reunions d'usuaris.

Postejat el 30 de Novembre del 2009, 23:55   


  Noves confirmacions

Ja està a prop la data per a la propera RU, ja queden menys de dues setmanes i la llista d'estands confirmats va creixen amb el pas del dies. Aquí tenim els nous estands confirmats:
Alifort chapas tornarà per vendre les seves xapes, clauers, imants i làmines emmarcades, tot amb temàtica MSX.


Després tenim l'estand de la AUIC (Asociación de Usuarios de Informática Clásica), els organitzadors de la fira de retroinformàtica més important del país: La RetroMadrid. Ens posaran al dia de les darreres novetats de l'associació i les seves activitats, i a més a més organitzaran una interessant xerrada:"L'edat d'or dels 8 bits, l'experiència a Espanya" (L'hora de la xerrada està encara per assignar). També tindran samarretes i merchandising.


El darrer estand és el de sd-snatcher, que ens mostrarà el nou model de targeta de xarxa per a MSX. La targeta encara no te nom, preu ni data, i tant sols uns quans programadors hi tenen accés per a temes de desenvolupament.

Falten menys de dues setmanes, i ja tenim 10 estands confirmats. Afanyeu-vos en reservar-los si en voleu muntar un!!

Postejat el 21 de Novembre del 2009, 23:47   


  Tres nous estands confirmats

Be, aquí tenim 3 nous estands confirmats per a la propera RU de MSX. El primer estand confirmat és de The Pets Mode, de Barcelona. Aquesta serà la seva segona visita a la RU, i aquest any ens presentaran una versió millorada de la seva darrera creació: El joc Escape from Dwarves' Goldmine, presentat al 2n concurs de videojocs programats en MSX-BASIC, organitzat per Konamito. Principalment, la nova versió estarà programada en assemblador (i això farà el joc molt més ràpid). A més a més, inclourà extres, tals com una intro, un ending, nous enemics...


El segon estand confirmat és el de RELEVO Videogames. Jon Cortazar (també conegut com viejoarchivero a la comunitat MSXera), ex membre de Karoshi corp, ens torna a visitar per ensenyar-nos els seus darrers jocs ( La Corona Encantada, Está en la Caja, ...) i a més a més, i sempre que sigui possible, ens ensenyarà el joc en el que està treballant actualment:  Ba-Boon!, joc presentat per a la MSXDEV09. Per cert, juntament amb l'estand de Relevo, hi serà el clàssic 1BeerMSX, de makinavaja, on et podràs beure unes quantes cerveses de franc mentre jugues unes partides amb l'altre MSX que tindran allà muntat.


Finalment, tornem a tenir un estand internacional a la RU, però aquesta vegada no serà el del nostre amic Walter. Aquesta vegada és el torn de SuperSoniqs, un grup holandès especialitzat en hardware per a MSX. A la propera RU, SuperSoniqs ens mostrarà la seva darrera creació:Franky.
Franky és una potent tarja de vídeo amb un VDP de Sega Master system que ens permetrà jugar a jocs de la Master System adaptats als nostres MSX, o mostrar millors gràfics o i suaus scrolls fent-la servir per programar nous jocs. A més a més, tenen intenció d'afegir a la tarja un mapper de 4MB, i un xip de so MOS 6581 (SID), encara que això últim encara s'està desenvolupant i no ho podran ensenyar.


Amb aquests, ja són 7 els estands confirmats, just un mes abans de la data de la RU. És per això que us tornem a recordar de la importància de reservar un estand tant aviat com sigui possible. Això pot ser beneficiós per tothom, doncs una llista més grossa d'estands confirmats pot atreure una major quantitat de visitants. A més a més, el local no és gaire gran, i és per això que no podem garantir que hi hagi espai per tots els estands.

Postejat el 07 de Novembre del 2009, 12:30   


  Nou stand i nou joc

Tal com hem pogut veure amb el joc escollit a aquesta edició pel tradicional concurs realitzat a totes les RUs (Qbiqs de Z80ST software ), a la 36a edició apostem íntegrament pel nou software produït per les nostres estimades màquines.

Gràcies a la voluntat i esforç de Nerlaska Studios i de l'AAMSX, podem anunciar que aquesta nova edició l'AAMSX posarà a la venda la, tant esperada, versió estesa del jocs que va donar a conèixer aquest grup i que es va proclamar guanyador de l'edició 2006 del concurs MSX Dev : Monster Hunter.

No, no estem parlant del mateix joc que es va presentar al concurs. Estem parlant d'una versió estesa que, en aquest cas, podem dir que es tracta d'un nou joc, ja que té les següents característiques afegides:
    * Nova història.
    * Introducció / Final.
    * Escenari estes i modificat.
    * Nous enemics.
    * Nous "boss".
    * Nova banda sonora realitzada per DRM (compositor japonès).
    * Nou sistema d'àudio que permet utilitzar PSG combinat amb SCC i OPLL.
    * Guardat de partides al mateix cartutx.
    * Detecta si tens TurboR per fer servir l'R800.
    * Detecta si tens un MSX 2+ amb Z80 de 7Mhz.
    * Cartutx MegaROM 4 Mb (512k ROM).
    * Manual i joc amb anglès i castellà.

Com recordareu, Monster Hunter és un nou RPG amb sistema de batalla per torns compatible amb tots els MSX amb, com a mínim, 16k de RAM.

El joc, com ha passat amb anteriors produccions de l'AAMSX (Traffic Jam, Operation Wolf, Majikazo, Cold Blood, Perfect Fit, ...), destina els seus beneficis per subvencionar les reunions.

Aquí podeu veure algunes captures de pantalla d'aquesta nova versió...

Per l'ocasió un dels membre de Nerlaska serà present a la reunió presentant i encarregant-se de les vendes del joc amb el seu propi estand.

Deixaràs que t'ho expliquin?

Postejat el 30 d' Octubre del 2009, 23:40   


  Novetats per a la propera RU d'usuaris

Novetats per a la propera RU d'usuaris. Primer de tot, els estands. En les darreres tres setmanes, s'han confirmat dos nous estands. El primer és l'estand de Konamito. Allà hi trobareu samarretes i jocs de segona ma a la venda. També tindrà a l'estand un 1chipMSX amb els jocs del concurs MSX-Basic. que ell mateix està organitzant. També us podreu informar sobre les darreres novetats del seu website, així com la nova campanya que està promovent per a la preservació de material MSX.Es segon estand confirmat és el de Z80ST software. Un altre vegada, Sapphire, ens torna a visitar per ensenyar-nos de primera ma la darrera versió del joc que està programant actualment: El Qbiqs. A més a més, és possible que ens ensenyi una sorpresa a la RU, un nou joc:El KNT.

Més coses: El concurs de la AAMSX. Aquest any el concurs serà una mica especial, perquè el joc seleccionat és el Qbiqs. Com Sapphire ja te el lloc quasi enllestit (és completament jugable i te un munt de nivells dissenyats), això pot ser l'ocasió perfecta per a provar el joc en el seu mode a dos jugadors.

De moment, això és tot. Estigueu alerta perquè als propers dies poden arribar més notícies.

Postejat el 9 d' Octubre del 2009, 20:15   


  Per fi, ja tenim data per la 36a RU de MSX de Barcelona

Be, per fi, ja tenim la data per la 36a RU de MSX de Barcelona. Dissabte, 5 de decembre és la data escollida. On? al mateix lloc on han estat celebrades les darreres RUs, a cotxeres de sants.


Aquest any, la AAMSX afegeix una novetat, un nou servei per als expositors: El lloguer de material. Per aquells expositor que no tinguin intenció de vindre en cotxe a la RU, carregar amb un televisor o amb un ordinador MSX pot ser una mica molest, però la AAMSX pot llogarte aquest material per a que el tinguis al teu estand sense haver de carregar amb res durant el viatge.

Vols més informació? Doncs ves a la sección Pròxima reunió, o fes click aquí. Allà hi trobaràs tota la informació necessaria per als possibles visitants o expositors. Ara mateix, tant sols hi ha confirmat l'estand de la AAMSX, però això no ha fet res més que començar i estem segurs que els propers dies anirem confirmant nous stands. Així, estigueu alerta amb les properes noticies perquè els propers mesos estaran plens de sorpreses! Esteu preparats?

Postejat el 21 de Setembre del 2009, 10:05   


  Estem en moviment.

En les darreres setmanes, la AAMSX ha estat treballant de cara a perfilar els detalls del que serà la propera Reunió d'usuaris de MSX de Barcelona. Tenim una llista de dates per la RU, però fins que no tinguem el local confirmat, no podem anunciar-les. Esperem poder donar la data tan aviat com sigui possible.

Per altra banda, tenim novetats a la web. Per fi hem afegit l'anglès a la llista d'idiomes. Hem canviat l'adreça de correu electrònic per contactar amb l'associació, i també hem actualitzat l'organigrama de l'associació amb els nous membres de la AAMSX.

Postejat el 17 de Setembre del 2009, 21:10